petek, 21. November 2014

Vsako jutro sveže novice na portalu novicejutro.si

Na enem mestu, na spletni strani www.novicejutro.si, so vsako jutro dostopne povezave do najbolj zanimivih člankov glavnih tiskanih, elektronskih in spletnih medijev iz Slovenije, EU in sveta.

Inštitut Karantanija je nedavno odprl nov spletni portal www.novicejutro.si. Gre za spletni agregat glavnih novic tiskanih, elektronskih in spletnih medijev tako v Sloveniji kot v EU in drugod po svetu. Novicejutro.si vsak dan objavljajo povezave do člankov, zgodb, komentarjev, kolumen, blogov, video in avdio posnetkov. Na enem mestu, na spletni strani www.novicejutro.si, so vsako jutro dostopne povezave do najbolj zanimivih člankov tistega dne. Uredništvo portala pripravlja izbor najaktualnejših novic iz politike, ekonomije, znanosti, kulture, zabave in športa, pa tudi povezave do mnenj uglednih slovenskih in tujih kolumnistov in blogerjev.

Spletni agregat www.novicejutro.si je narejen po konceptu popularnega ameriškega spletnega portala drudgereport.com, ki ima v ZDA in drugod po svetu več kot tri milijone obiskovalcev na dan. Na portalu www.novicejutro.si lahko najdete posebno veliko povezav do novic, ki jih vsak dan objavljajo ameriški tiskani in spletni mediji. Na portalu si lahko vsako jutro ogledate tudi naslovnice dnevnih časopisov iz vsega sveta, narejen pa je tudi izbor povezav do spletnih strani najpomembnejših medijev iz Slovenije, Evrope in sveta. Spletna stran daje še poseben poudarek člankom za spodbujanje idej svobode in tržnega gospodarstva.

Poimenovanje portala www.novicejutro.si je namenjeno spominu na Bojana in Vido Ribnikar, katerih oče Adolf Ribnikar je bil med ustanovitelji dnevnika Jutro, ki je izhajal v Ljubljani med letoma 1920 in 1945, pozneje pa tudi njegov glavni urednik. Dnevnik Jutro je bil eden najbolj pomembnih in vplivnih slovenskih časopisov med obema svetovnima vojnama.

 

S. Š.

Komentarji Število komentarjev: 1

A bodo novice prečiščene kot na STA.

Pred pisanjem komentarjev je smiselno prebrati pravno obvestilo. Urednišvo Reporter.si bo po svoji presoji sporna sporočila izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja.

Opozorilo: po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Reporter bo pomagal pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bo k temu pozvan s strani pristojnih organov.

2008 - 2012 Vse pravice pridržane, Prava smer, d.o.o.Avtorji