sobota, 1. November 2014

Kučanova tovarišija za novi socializem

Nekdanji partijski veljaki, ki so pokopali samoupravni socializem, danes navijajo za demokratični socializem.

Medtem ko še vedno čakamo na pojasnilo društva Forum 21, kaj je v zadnjem letu okrnilo možnosti delovanja (» … ugotovili smo, da je forum sposoben delovati samo toliko, kolikor ima možnosti. In zdaj so se možnosti nekoliko povečale,« je dejal njegov predsednik Milan Kučan), je bila pred prazniki tudi javno predstavljana t. i. iniciativa za demokratični socializem. Kučanov forum bo o demokratičnem socializmu, za katerega se zavzema najradikalnejši del vstajniškega gibanja, razpravljal predvidoma sredi maja.

Na zadnjem omizju Foruma 21 v hotelu Union so bili zbrani vsi zadnji še živeči partijski voditelji in »prenovitelji«: Milan Kučan, Ciril Ribičič in Janez Kocijančič. Tovarišija, ki je pokopala samoupravni socializem, četrt stoletja pozneje sponzorira gibanje za demokratični socializem, ki naj bi kmalu preraslo v stranko. Luka Mesec, eden od njegovih govorcev gibanja, pravi, da so štiri leta politike reševanja krize – politike liberalizacije, privatizacije, deregulacije, to le poglobila.

Drugačne rešitve pa si konservativci, liberalci in socialdemokrati ne želijo, saj vsi služijo kapitalu. »Kapitalizem, torej sistem, ki temelji na zasebni lastnini proizvodnih sredstev, trgu in konkurenci in katerega gonilo je lov na profit, je treba nadomestiti z racionalnejšim sistemom, ki bo temeljil na sodelovanju, družbeni lastnini proizvodnih sredstev, demokratičnem načrtovanju proizvodnje in stremel k zadovoljevanju družbenih potreb vseh, torej k socializmu.«

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.

Ivan Puc
Bobo

Komentarji Število komentarjev: 35

Upam, da bo narava čimprej svoje naredila.

Slika za %user

Pozabljaš na njihov zagrizen in zaslepljen podmladek.

podmladek? a je to penzionisani slavc pregl na sliki v sredini,
njegova bivša, udbovska hči, njihovi favorizirani froci?

Ja to imaš res prav!! Podmladek, potomci komunustov, privrženci prejšnega stanja je velika, žal!!To so ljudje, ki ne mislijo!!!!

Zato pa smo kjer smo, ker te mumije niso bile lustrirane, ko je bil čas.

Komunisti so pač pogrebci slovenske države. Upam, da jim to ne bo uspelo, da bo narava storila tisto, kar bi morali slovenski domoljubi leta 91.-LUSTRACIJO !

največji izdajalc vseh upokpojencev je korl pusti da boo revni penzijonisti plačeval krizni davek

Počasi se kristalizira projekt "vseljudske vstaje." Z izkušnjo pri organizaciji OF je namreč levica, ne pred padcem, kar bi bilo logično, ampak po padcu Janševe vlade, organizirala začetek "vseljudske vstaje." Vse skupaj je začela zato, da je v tem gibanju, v katerega naj bi se postopoma dejansko vključilo ljudstvo, zavzela vodilne položaje. Z vodenjem "vseljudske vstaje" bodo torej sami usmerjali srd v "vedno nove državne sovražnike" stran od pravih krivcev za situacijo v Sloveniji, torej stran od levice.
Začelo se je že. Ob ponesrečeni izbiri nove vlade, zato iz strani "vseljudskih vstajnikov" največkrat slišimo tiste slaboumne izjave o politikih, ki so vsi isti. Ponavljajo tezo o zamenjavi obrazov, pri kateri se je že večkrat dokazalo, da da vedno isti rezultat, postkomunistične fosile na vseh odločujočih položajih! SD, kot naslednica KPS, spretno zlorablja PS za svojo enkratno uporabo. Prav nič se nebi čudil, če bi Bratuškovo preko stricov predlagala prav SD Zoranu Jankoviču, ta pa bi v svoji ekonomski stiski pristal na ponujeno rešitev. Vse kar počne PS, je zgolj v interesu SD. Na to dejstvo kažejo tudi ankete javnega mnenja.
Narod enostavno ni razumel manipulativnih prijemov, ki jih bivši komunisti, agentje udbe še vedno izvajajo nad narodom.
Od česa lahko npr. nek bivši šef proikorupcijske komisije, ki je deloval povsem neuspešno, saj se je izkazalo, da smo ena najbolj skorumpiranih držav, za svoja "svetovanja" pobere v enem letu preko 800.000 eur?
Odgovor je jasen!
Očitno še naprej pobira javni denar za "spretno pripravo afer, podobnih tisti s Patrijo!"
Vlada Alenke Bratušek, ki je itak namenjena za enkratno uporabo, bo povzročila prihod trojke. Organizirana "vseljudska vstaja" bo prihod pričakala z odporom, v našem imenu in za naš račun!
Zna se celo zgoditi, da se spor konča z izhodom iz EU, če se narod ne bo pravočasno osvestil!
Dežurna krivda vseh politikov bo takrat po načrtu verjetno padla na EU, na trojko in njene ukrepe! Neokomunisti pa bodo narodu trosili pravljice o "raju na Antarktiki," ki naj bi ga izgubili, ker niso "pravočasno odstranili Janševe vlade!"
Začela se je promocija Janeza Potočnika v državi!
Na televiziji so se že začele pojavljati teze, da bi bilo najbolje izstopiti iz EU!
Na večer oddaje načrta izhoda iz krize v Bruselj, pa so znani levičarji na televiziji že poudarjali, da je načrt Alenke Bratušek zanič, čeprav so bili iz SD ves čas pri sestavi zraven!!!!
Se bo ta narod kdaj streznil?????

Nič ne bo z"materjo naravo",ker tile tovariši lepo in dobro živijo imajo jedilnike prilagojene svojim letom in boleznim, zato so še ohranjeni in čili .Zdravljenje si lahko privoščijo v tujini iz naše blagajne. Da ne bo pomote, nobenemu človeku, se smrti ne želi, toda naj si ti tovariši malo pogledajo današnje mlade , ki so brez perspektive , ki nimajo za "pravilno prehrano",ker je za njih predraga, plače ne zadoščajo za človeka vredno življenje .
Zelo me je pretresel dogodek zaposlenih, ki že morajo hoditi na RK in na Karitas po živila in oblačila ,za plačilo položnic že tam primanjkuje denarja za pomoč družinam v stiski , zato odvečna živila poiskušajo prodati, da jim kapne kakšen evro, sami pa raje ostanejo večkrat lačni . Danes nimajo niti vsi delavci pravice do 30 minutnega počitka za malico, zato jedo samo zjutraj in zvečer , ko pridejo zmučeni iz dela .Posledica tega je prekomerna teža, nastanek raznih bolezni , izgorelost itd.
Me prav zanima, če ti navedeni tovariši vedo, kako se danes godi tudi delavcem-kam v JU , ki je tako popljuvana od večine prebivalstva.Vseh ne smemo metati v en koš,ker so ustanove,kjer se trdo dela za 600 ev neto mesečno, zdaj bi pa rada ta vlada jemala vsem po vrsti, namesto, da bi pobrala tam, kjer se valjajo v denarju ! ( ti tovariši so med njimi ) .
Nelustracija nas tepe in nas še bo, če bo tem starim ljudem uspelo ustanoviti stranko, saj vemo, da je mnogo takih, ki jim še vedno slepo zaupajo.Kje so zdaj parole: "Na mladih svet stoji" ? Žal za Slovenijo to več ne velja , ker se ti demetneži nočejo umakniti iz političnega življenja, kar je"unikum v svetu".Kaj , ko bi Kučan prinesel tiste dolarje iz Mehike nazaj v Slovenijo, če je včerajšnja novica "resnična" , da je vpisano na njegovo ženo"Štefanijo Kučan " , saj ni mogoče,da bi takšno vsoto zaslužil z lastnim in poštenim delom !

Slika za %user

Najbolj zabit narod v Evropi bo spet nasedel ...

Slika za %user

Najboljše da ogradimo Slovenijo z bodečo žico in naredimo reklamo, v kateri vabimo tujce na obisk in ogled tega v večini brezupnega folka, ki je, ne samo funkcionalno nepismen, trmast, mazohističen in narcisoiden, ampak ima tudi spomin zlate ribice. Tipični primerek je Rdeči zmaj.

Ja Greta, in prav ti revni so praviloma volili levico! Gre za neumnost, ki ji ni para! Gre za rezultat, ki ga lahko doseže neokomunistični agitprop!

Ali so tile modeli res hitrejši od biologije? Ali pa jih bo biologija vseeno enkrat dohitela. Komaj čakam.

Vseskozi so kradli, goljufali in lagali! Tile na sliki so največji turbokapitalisti s polnimi žepi NAŠEGA denarja in nepremičnin. Krivdo za nastali položaj pa znova in znova zvračajo na druge (Evropa, Amerika.....). Zopet imajo zunanjega in notranjega sovraga, brez katerih komunisti ne preživijo niti ure.
S polnimi žepi bi se šli zopet socializam in slovenci (namenoma z malo) bodo to kupili, kot vedno. Banda 571 bo opravila svoje.

Sami bedaki in intelektualni neumneži. Naj enostavno povedo, da bi spet radi imeli na oblasti samo eno stranko ponjihovem vzoru.

pod krinko Demokratičnega socializma ta zadnji komunistični vodja in leader
je in še DIKTIRA
kam?
namesto na svobodne volitve
in ustanavljal, razbijal, zdaj spet združuje odpadlo listje
od lastnih zamrznjen, podmladka, upokojencev do zadnjega mutibarića v osebi Zoran Janković
že videno in doživeto in očitno preživeto 22 let
od leta 2004 pa pod krinko Društva F21,
ki deluje pol/pol
legalno, po legitimno
zrelo za protikorupcijsko komisijo,
ker že v sami glavi F21 jasno piše, da se ukvarjajo z dejavnostmi, za katere se ne bi smeli registrirati
npr.gospodarstvo
politika
kultura
sociala

kolikor mi je znano ima take Matilda najraje, ko imajo samo en problem, kako bi kaj s seboj nesli.

"Najbolj zabit narod v Evropi bo spet nasedel ..."

V tem komentarju je povzeta vsa tragikomičnost stanja v Sloveniji. Kažemo s prstom na druge(ga), nismo pa zmožni prepoznati lastne nesposobnosti tudi pravilne izbire svojih predstavnikov.

Kapitalisti sanjajo demokratičen socializem! Socializem ni bil nikoli demokratičen pač pa diktatorski. že sedaj se vidi, da hočejo samo oblast do smrti in na račun naroda. Do sedaj niso pokazali niti demokracije, niti sociale za narod, pač pa samo dajatve,davke, kazni, ničesar od tistega kar obljubljajo. Zopet nas hočejo prepeljati žejne čez vodo. Tisti pa, ki jim nasedajo, so pa popolnoma zmedeni in ne znajo pojasniti za kaj sploh agitirajo. Vsi pa vedo, da je s to vlado nekaj hudo narobe.

Če naj bi bil sedaj socializem demokratičen, kakšen pa je bil takrat? Zakaj hodiho v Hišo cvetja in molijo svojega Vodjo?

Sedem blagrov komunizma
1. V komunizmu so bili vsi zaposleni.
2. Čeprav so bili vsi zaposleni, ni nihče nič delal.
3. Čeprav ni nihče nič delal, so bili vsi plani 100% izpolnjeni.
4. Čeprav so bili vsi plani 100% izpolnjeni, so bile trgovine prazne.
5. Čeprav so bile trgovine prazne, so vsi imeli vse.
6. Čeprav so vsi imeli vse, nihče ni bil zadovoljen.
7. Čeprav ni nihče bil zadovoljen, so vsi volili sistem.

Komunistična partija je mislila in odločala o vsem.

Karakteristike sovražnika št.1,ki deluje v Sloveniji je:ni čistokrvni Slovenec,bil je v članstvu KPJ,pomagal je zrušiti Kavčiča,lagal je ljudstvu,zapustil je KPJ,rušil je Jugoslavijo,razorožil je TO Slovenije,deponiral je partijsko knjižico, dal odstraniti Krambergerja,sovraži cerkev,podtalno deluje v novo nastali državi, vseskozi podpira sebi enake,tajkune,ki skupaj prek bank goljufajo Slovence,izkorišča ugodnosti,ima velik vpliv v sferah civilne družbe, odstranjuje demokratično izvoljene vlade,Slovenijo potiska na rob revščine in bankrota,z izbranci si je podredil državo,stranke uporablja za realizacijo svojih ciljev.

Točno tako 00712 ob 11,18 !
"Mali ljudje (po rasti ), so zelo "hudičevi" ! Tudi med navadnimi ljudmi imam občutek, da so bolj hudobni od ljudi srednje ali visoke rasti.Opažate to tudi vi spoštovani komentatorji ?Včasih vem , da so rekli: " mali ,pa hudičev " !

Slika za %user

Gretta, to pa je zato, ker so majhni ponavadi zakompleksani. Svojo zakomleksanost pa zdravijo s hudobijo in okrutnostjo. Tudi tale naš mali hudič misli, da je nek novi Napoleon. Upam, da bo narava zanj kmalu poskrbela.

v malih flaškah je strup

Ko so komunajzli " sestopali z oblasti ", bi morali sestopiti preko severne triglavske stene, potem bi imeli mir pred njimi, ker pa je bil sestop prenizek, nam še vedno drekajo po državi, dokler je ne bodo uničili, kajti ta država ni bil nikoli njihova opcija.

Upam da jih Matilda čimprej POVOHA !!!

Zmajček, da te ne bo razneslo od same togote in napihnjenosti! Bo preveč smrdelo po Sloveniji, pazi se.

Slika za %user

Džina, se bojim, da so ti komunistični dinozavri, še za Matildo preveč.
Tolažim pa se, da bo srce malega debelinkota na sliki kmalu odpovedalo pri vsej tej maščobi. Če ga slučajno srečam, ga povabim v slaščičarno in ga še dodatno napitam. Bo potem šlo hitreje vse skupaj.

Desničarji znate tako lagati,da vam bi kdo še verjel,če ne bi sam doživel vojno.

Še nisem srečal "srečnih kockarjev," ki so dosegli rušenje obstoječega, da bi danes veselo vzklikali, da so dosegli svoje!
Narod si očitno že začenja sam pisati usodo, kolikor jo zna, ostalo mu napišejo doktorji neznanja!

Pa kaj te drekači še ne mislijo odnehat.

Mislim, da si bomo morali sami pomagat, le internet nam bo v pomoč. Dvigniti se moramo s kavčev in našim povedati, da je vrag vzel šalo. Tako ne gre več naprej. Najprej pa je treba utišati lopove, ki govorijo o poštenju, imajo pa polne žepe našega denarja. Potem pa se še upajo pred apatično množico govoriti o pravicah in krivicah. Ljudje bi morali nagnati take, ne pa, da jih poslušajo in si mislijo svoje.

V zlatih časih totalitarizma so se "nervozni lovci" vse zmenili kar na srečanju kakšne "elitne lovske skupine." Če jim je šel kdo posebej na živce, so ga obstrelili kar pri lovu. Danes vse poteka ob kremšnitah in kavici v najdražji slovenski slaščičarni! Če jim gre kdo še posebej na živce, ga takoj obglodajo v vseh medijih, v svjem imenu in na naš račun kar pridni diplomanti Dolančeve fakultete, ki je udbovske prakse povzdignila na znanstveni nivo!

V času samostojne Slovenije pa se je lovska zveza zamenjala z GOLF klubi, kjer so vsi novi posvečeni managerji seznanjali en drugega po kakšnem sistemu se lahko lastnini (krade) nekdanje družbeno premoženje. Tako se je tudi zgodilo. Spajdašili so se nekdanji rdeči direktorji, bankirji, rdeči politiki in posledica je današnje stanje v državi.

Pred pisanjem komentarjev je smiselno prebrati pravno obvestilo. Urednišvo Reporter.si bo po svoji presoji sporna sporočila izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja.

Opozorilo: po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Reporter bo pomagal pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bo k temu pozvan s strani pristojnih organov.

2008 - 2012 Vse pravice pridržane, Prava smer, d.o.o.Avtorji