Kučanova tovarišija za novi socializem

Nekdanji partijski veljaki, ki so pokopali samoupravni socializem, danes navijajo za demokratični socializem.

9. Maj 2013, ob 07:01 (posodobljeno: 11. December 2014, ob 15:41)

Medtem ko še vedno čakamo na pojasnilo društva Forum 21, kaj je v zadnjem letu okrnilo možnosti delovanja (» … ugotovili smo, da je forum sposoben delovati samo toliko, kolikor ima možnosti. In zdaj so se možnosti nekoliko povečale,« je dejal njegov predsednik Milan Kučan), je bila pred prazniki tudi javno predstavljana t. i. iniciativa za demokratični socializem. Kučanov forum bo o demokratičnem socializmu, za katerega se zavzema najradikalnejši del vstajniškega gibanja, razpravljal predvidoma sredi maja.

Na zadnjem omizju Foruma 21 v hotelu Union so bili zbrani vsi zadnji še živeči partijski voditelji in »prenovitelji«: Milan Kučan, Ciril Ribičič in Janez Kocijančič. Tovarišija, ki je pokopala samoupravni socializem, četrt stoletja pozneje sponzorira gibanje za demokratični socializem, ki naj bi kmalu preraslo v stranko. Luka Mesec, eden od njegovih govorcev gibanja, pravi, da so štiri leta politike reševanja krize – politike liberalizacije, privatizacije, deregulacije, to le poglobila.

Drugačne rešitve pa si konservativci, liberalci in socialdemokrati ne želijo, saj vsi služijo kapitalu. »Kapitalizem, torej sistem, ki temelji na zasebni lastnini proizvodnih sredstev, trgu in konkurenci in katerega gonilo je lov na profit, je treba nadomestiti z racionalnejšim sistemom, ki bo temeljil na sodelovanju, družbeni lastnini proizvodnih sredstev, demokratičnem načrtovanju proizvodnje in stremel k zadovoljevanju družbenih potreb vseh, torej k socializmu.«

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.

Komentarji

tuerku 6x več denarja. le zakaj? se bo še dvakrat z letalom peljal v sarajevo?
Nagrade našim
Včeraj je imela AB sestanek o rebalansu, kam so zmetali denar od obveznic pri zadnji zadolžitvi, to je 3,5 milijarde evrov, vrniti jih bo treba 5 milijard z obrestmi vred. Na vsa razhajanja ki jih danes razlaga je bila opozorjena ob nastopu mandata s strani Janše, samo ona ima preveč botrov, ki jih mora poplačati, no saj ni vsega sama kriva, kot Jankovičeva marjoneta samo govori in bere tisto kar ji naroče.
Plagiatorka Alenka nam nove davke...kaviar komunistom ter njihovim podrepnikom pa nove privilegije... ps.Zakaj ni več vstajnikov in vstaj ??? OVCE edino prav,da vas levi fašisti strižejo !

S komentiranjem soglašate s splošnimi pravili komentiranja na portalu Reporter.

Ogledov 781
Komentarjev: 8

Preberite še

Anketa

Je sodelovanje finančne ministrice Mateje Vraničar Erman v kultu Zdrava atmosfera problematično?