volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka Grimsa, ki v župniščih klati neumnosti, škofje pa si po pilatovsko umivajo roke!

Deli na:
Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka Grimsa, ki v župniščih klati neumnosti, škofje pa si po pilatovsko umivajo roke!

Branko Grims zlorablja pastoralne centre in župnišča za svojo predvolilno kampanjo. - Foto: Facebook

Poslanec SDS Branko Grims pred evropskimi volitvami, na katerih sam nastopa kot peti na listi, svojo kampanjo krepi tudi s pomočjo Slovenske rimskokatoliške cerkve.

Tako je 29. februarja nastopil v župnišču v Radovljici, 4. aprila v pastoralnem centru v Črnomlju, 8. aprila v pastoralnem centru v Ribnici, 10. aprila v Don Boscovem centru v Celju, 18. aprila pa ga pričakujejo v Frančiškanskem samostanu v Kopru. Na gostovanjih predstavlja svojo knjigo Zmaga dobrega s podnaslovom Vodnik za boj proti kulturnemu marksizmu, ki jo uporablja za svojo politično kampanjo pred evropskimi volitvami.

»Kulturni marksizem je spoj treh ideologij, ki uporabljajo iste metode in sredstva: prva je LGBT+, s katero se uničujejo predvsem družina, otroci, vrednote, druga je multikulti, masovno priseljevanje – obe imata isti cilj, to je naprej uničiti krščansko vero. Tretja veja, v kateri se obrne največ denarja, pa je ekoideologija. Utemeljena je na laži o globalnem segrevanju,« je Grims govoril v radovljiškem župnišču.

»Če bi samo malo znižali raven C02 v zraku, bi rastline absolutno nehale rasti, ker ne bi več mogle izvajati fotosinteze. In skupaj z rastlinami bi umrli tudi vsi mi,« je še dodal. Pred leti je trdil, da je črni panter, simbol Karantanije, izumrl, ker se podnebje v Evropi ohlaja.

Ker Grims nastopa na evropskih volitvah, smo Slovensko škofovsko konferenco vprašali, ali Rimskokatoliška cerkev v Sloveniji nastopa v predvolilni kampanji, ali podpira SDS oziroma Grimsa in njegova protimigrantska stališča, ali so gostovanja poslanca in kandidata neke politične stranke skladna z načelom ločenosti Cerkve in države. »SŠK seveda ne nastopa v nobeni volilni kampanji,« je odgovoril tiskovni predstavnik SŠK Gabriel Kavčič.

Ob tem pa je opomnil, da so skladno z ustavo države in verske skupnosti ločene, vendar je njihovo delovanje svobodno. »Vsekakor sodi v svobodo verskih skupnosti tudi to, da v skladu z drugimi členi ustave svobodno razpolagajo s svojo lastnino, v tem primeru s svojimi prostori, jih po lastni presoji uporabljajo in dajejo v uporabo. Navsezadnje tovrstne prostore s svojimi sredstvi in delom gradijo župljani.«

Vsekakor so stvari, ki jih govori Grims na predstavitvah v župniščih in pastoralnih centrih, v temeljnem nasprotju s stališči papeža Frančiška, ki je večkrat izrazil solidarnost z migranti ter obsodil bogate države, ki jih nočejo sprejeti. Prav tako je v svoji knjigi Pustite nas sanjati obsodil populistične voditelje, ki svoje sovraštvo usmerjajo proti migrantom: »Zavrniti migranta, ki se bori za preživetje iz strahu za krščansko kulturo, je napačno predstavljanje tako krščanstva kot kulture.«

Poleg tega je rimskokatoliškim duhovnikom uradno dovolil blagoslavljanje istospolnih parov in dejal, da je Bog na voljo tudi istospolnim usmerjenim, biseksualnim in transspolnim ljudem. Pozval pa je tudi k zavezujočim ukrepom pri opuščanju fosilnih goriv ter dejal, da »zaradi globalnega segrevanja svet propada«. Mimogrede, Nemška škofovska konferenca je pred evropskimi volitvami pozvala državljane, naj ne volijo skrajno desne stranke AFD, pri nas pa si škofje po pilatovsko umivajo roke.