stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fuj, Slovenija, si je mislil Cristiano Ronaldo

Deli na:
Fuj, Slovenija, si je mislil Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo Stožic ni zapustil posebej dobre volje. - Foto: Martin Metelko

On, ki mora biti vselej v središču pozornosti, je bil tudi tokrat – dokler ga niso zasenčili »anonimni« Slovenci. Potem je Cristiano Ronaldo poklapan, brez čestitke zmagovalcem, odvihral z zelenice in odbrzel na Brnik na letalo, ki ga je poneslo v njemu tako ljubo in finančno bajno donosno Savdsko Arabijo.

Zvezdnik portugalske nogometne reprezentance in eden najboljših nogometašev vseh časov Cristiano Ronaldo je bil zgodba tedna v Sloveniji, kamor je prišel odigrat prijateljsko tekmo s slovensko reprezentanco. Slovenski oboževalci so ga čakali že na letališču, nato so v upanju, da ga bodo videli, oblegali ljubljanski hotel, mnogo jih je na tekmo v Stožicah prišlo zaradi njega in ne zaradi slovenskih nogometašev. Kaj več od tega, da so bili deležni njegove zvezdniške brezbrižnosti, niso imeli. Nazadnje je Ronaldo svoj pravi obraz pokazal, ko mu ni šlo po načrtih. Ne le, da je Portugalska izgubila z 2:0, sam ni imel posebej dobre tekme in končal jo je brez zadetka in priložnosti za poskakovanje pred kamerami.

To je predrznež, ki je v Stožicah v slabo voljo spravil Ronalda (FOTO in VIDEO)

Čudno se zdi, da mu je prijateljska tekma proti Sloveniji toliko pomenila, a bila je ena redkih priložnosti v zadnjem letu, da se pokaže evropskemu občinstvu. Odkar se je v začetku leta 2023 za nor denar preselil v Savdsko Arabijo, je daleč od oči Evrope. To namreč bolj kot njegovi zadetki v savdskem prvenstvu, ki evropskih navijačev absolutno ne privlači (tudi savdskih ne preveč, če smo iskreni), zanima njegov kujanje, ko mu navijači nasprotnih ekip škodoželjno skandirajo »Messi, Messi!« Ronaldov veliki tekmec namreč v percepciji globalne nogometne javnosti velja za edinega nogometaša 21. stoletja, ki je boljši od Portugalca. Hkrati ga je, potem ko je decembra 2022 v Katarju postal svetovni prvak, odločno prekosil z naborom trofej, saj je osvojil edino, ki Cristianu Ronaldu še manjka in je zelo verjetno nikoli ne bo dvignil.

Katar 2022 je bil sploh boleča streznitev za verjetno najbolj nadutega nogometnega zvezdnika v zgodovini svetovnega nogometa. Ko dosežeš take vrhove, kot jih je Ronaldo, je morda razumljivo, da ti vse skupaj malo udari v glavo, da se zavedaš svoje izjemnosti in posledično to malce vpliva na tvoje obnašanje. A ker je sočasno z njim obstajal še nekdo, ki je od njega boljši in ki se pod pritiskom slave ni spremenil v karikaturo, Ronaldov gromozanski ego še bolj izstopa in odbija.

Ker je bil konec leta 2022 celo za najbogatejše evropske klube občutno predrag glede na to, kar je ponujal kot igralec (navsezadnje bo naslednje leto praznoval 40. rojstni dan), v najboljših evropskih ligah ni bilo več prostora zanj – vsaj ne ob njegovih astronomskih finančnih pričakovanjih – in prisiljen se je bil preseliti v Savdsko Arabijo. Ta očitno ni bila njegova prva izbira, a potem ko mu je Evropa obrnila hrbet, je požrl »grenko« pilulo in se preselil na Arabski polotok igrat v konkurenci, v kateri je še vedno veliko boljši od soigralcev in tekmecev, a obenem je kakovost nogometa daleč pod njegovimi standardi. Tega se dobro zaveda in posledično redno na dan udarjajo njegove frustracije ob povprečnosti soigralcev.

Fantastični Kekovi fantje strli Portugalsko z Ronaldom

Če že nogomet ni po njegovem okusu, vsaj življenje v Savdski Arabiji zanj ni pretežko. Savdijci so zanj zamižali na eno oko in dovolili, da je z njim prišla vsa družina vključno z njegovo zunajzakonsko partnerko Georgio. Sicer v tej ortodoksni muslimanski državi neporočenim parom ne dovolijo živeti skupaj, a za zvezdnika, čigar prihod, plačo in bogate lokalne sponzorske pogodbe financira država, so naredili izjemo.

Savdijci ga morda nosijo po rokah, a Ronalda vseeno skeli soočanje s koncem njegove nogometne vrhunskosti. Že nekaj let ga ne uvrščajo več med najboljše nogometaše sveta, v sodobnem nogometu je s svojo upadajočo mobilnostjo in klavrnim prispevkom k obrambi ali gradnji igre (podajte mi žogo pred gol je vse, kar zahteva in pričakuje od soigralcev) prej breme kot adut za svoje ekipe, zato tudi ni več samoumevno, da bo začenjal najpomembnejše tekme prihajajočega evropskega prvenstva.

In potem pride v Slovenijo, kjer ga sicer pričakajo kot kralja, a mu nato ne pustijo zatresti mreže in nazadnje je najbolj omembe vredna stvar, ki jo je naredil na tekmi, selfi s slovenskim navijačem, v katerega je bil prisiljen – tip pa ga je nato še oslinil. Fuj, Slovenija, lahko povzamemo njegovo reakcijo po koncu tekme.